Ibland när jag tappar inspirationen
i köket och bara lagar sådant som jag redan har lagat hur många gånger som
helst, är det enda som hjälper är en ny kokbok. Den hör gången kom inspirationen
i form av Kaosvego av Sara Ask och Lisa Bjärbo, en kokbok som Ordfrontförlag har varit så snälla och skickat. Även om jag äter all sorts mat (nästan
i alla fall), så försöker jag att äta mer vegetariskt då det är bättre både för
miljön och plånboken, plus att det är gott (i alla fall för det mesta). Tidigare
när jag har ätit mer vegetariskt så har det bitvis känts som att det mest har varit
olika varianter med rivna morötter och linser kokade i krossade tomater, något
som jag har blivit lite less på. I Kaosvego har jag hittat flera recept
där jag istället kan utforska haloumi och tofu som proteinkällor, något som jag
inte har gjort tidigare. Jag har redan provlagat flera recept som varit goda och
som jag kommer att göra igen (och ett recept som jag inte kommer att göra igen
då det inte passade mig). Jag har även markerat många fler recept som jag
kommer att prova den närmaste tiden. Det jag gillar med den här kokboken, och
även den andra som jag har av Ask och Bjärbo, Megavego, är recepten är
enkla och anpassade för vardagslivet.
Linssoppa Margherita, en tomatbaserad soppa
Den här är jag väldigt nyfiken på!
SvaraRaderaAllt ser gott ut. Verkar vara en mycket användbar kokbok.
SvaraRadera