söndag 16 oktober 2016

baserad på en sann historia

Delphine är en författare som efter att skrivit en väldigt framgångsrik bok om sin mamma, försöker samla kraft för att orka ta upp pennan igen för att börja skriva på nästa bok. På en fest träffar hon L. och de två blir snabbt mycket nära vänner och verkar ha en hel del gemensamt. L. arbetar som spökskrivare av kända personers biografier så hon förstår sig på skrivprocessen. På kort tid tar sig L. in i Delphines liv och gör sig oumbärlig. Frågan är om den nya vännen är den som hon utger sig för att vara.


Baserad på en sann historia är den femte boken av den franska författaren Delphine de Vigan som översatts till svenska och det den andra boken som jag läser, tidigare har jag läst Underjordiska timmar. Det finns vissa likheter mellan boken huvudkaraktär och författaren, förutom att de har samma namn så har både skrivit utlämnande böcker om sina mödrar som ger berättelsen en annan karaktär. Det hela är uppbyggt som en thriller och det är en berättelse som håller spänningen hela vägen. Nu är jag sugen på att läsa de Vigans bok om sin mamma, Ingenting kan hindra natten

1 kommentar:

Anna sa...

Man kan tydligt se hur de olika romanerna hänger ihop, hon skriver mycket självbiografiskt. Sedan har det påverkat henne att hon är uppvuxen i offentligheten också men mycket välkända föräldrar, jag har lyssnat på henne när hon pratar om det och det är mycket intressant.