måndag 12 september 2011

Kulturhöst

Det ser ut att bli en riktigt trevlig kulturhöst i år, även om Bokresan jag sett fram emot blivit inställd, eller i alla fall framflyttad till februari.
Det är i alla fall många intressanta författare som kommer med nya böcker under hösten som Johan Theorin, Arnaldur Indridasson, Leif GW Persson, Jonas Karlsson, Camilla Läckberg, Siri Hustvedt, Olle Ljungströms biografi och Lena Einhorns bok om Siri von Essen. Dessutom har jag redan läst de nya böckerna från Majgull Axelsson och Kajsa Ingemarsson och håller på med den nya från Peter Robinson Before the posion.
Utöver alla böcker så blir det Mozarts opera Don Giovanni live från Metropolitan i New York på Bräcke folkets hus och Dramatens uppsättning av Den girigeStorsjöteatern. Dessutom är jag sugen på att se ytterligare två filmer på Bio Regina i höst, utöver den charmiga komedin Potiche - en fransk troféfru som jag såg på semestern. Nu råkar det vara så att både Woody Allens nya film Midnatt i Paris och Lars von Triers Melancholia visas snart.

Inga kommentarer: