fredag 3 maj 2013

Bokbloggsjerka 3 – 6 maj

Efter en lite konstig vecka så har det äntligen blivit fredag (fast det känns lite som tisdag eftersom jag hade måndag igår och söndag i onsdags) och dags för en ny bokbloggsjerka.

Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

Den författare som mest får mig att vilja resa är den i USA boende exilkinesen Qiu Xiaolong och hans böcker om Inspector Chen Cao som får mig att vilja hoppa på första bästa flyg till Shanghai efter varje bok som jag läser. Inspector Chen Cao är inte riktigt som de flesta andra poliser i deckare, han tillbringar den mesta tiden med att recitera poesi och äta (all mat beskrivs noggrant och får det för det mesta att vattnas i munnen). Jag skulle vilja vandra i Inspector Chens fotspår i Shanghai och provsmaka en massa mat någon gång.

När jag läste Kate Mosses böcker Labyrinten, Kryptan och (i viss mån) Vintervålnader så kände jag en längtan efter att lära mig franska och åka till Carcassonne i södra Frankrike. Jag tror att jag får klara mig med de få franska glosor som jag snappat upp genom åren och någongång försöka ta mig till (vad som verkar vara) den vackra medeltida staden Carcassonne, kanske i kombination med Paris (som jag vill besöka igen).

8 kommentarer:

Sanna sa...

Är Chen Cao-deckarna bra? Vilken typ av polisdeckare är det förutom maten och poesin - antar att det inte är blodigaste sorten?

Sara Pepparkaka sa...

Mat, säger du? Jag borde uppenbarligen bekanta mig med Chen Cao.

Ewa K sa...

Chen Cao är en ny bekantskap för mig. Spännande.

Carolina sa...

Ja, Carcassonne! Det borde jag också ha skrivit i mitt inlägg - jag känner mig riktigt sugen på att åka dit snart efter att ha läst Mosses böcker.

Lena sa...

Jag älskar litteratur som utspelas i Asien och skulle gärna vilja resa dit. Men min flygrädsla hindrar mig tyvärr!!

Monika sa...

Chen Chao låter intressant. Jag har en kollega från Kina, hon säger att när det är varmt så är det varmt på riktigt i Shanghai :)

Anonym sa...

Chen Chao, nope inte hört talas om.
Kate Moss böcker har jag i bokhyllan men olästa.Varför blir det så, vissa böcker blir aldrig lästa. :) Ha det bra
Mia

bloggbohemen sa...

Chen Cao är okänd för mig. Kul med tips på nya deckare.