onsdag 21 augusti 2013

Mörk jord

Steven Lamb är 12 år gammal och hela hans liv har präglats av att hans morbror Billy mördades för 18 år sedan, hans kropp återfanns aldrig och hans mamma står fortfarande vid fönstret och väntar på att sonen ska komma hem. I ett försök att göra familjen hel igen så gräver Steven grop efter grop på Exmoorheden för att hitta morbroderns kropp. I ett desperat försök att hitta rätt plats börjar Steven brevväxla med seriemördaren Arnold Avery, som är dömd för bortförandet.
 
Mörk jord är den första boken som jag läser av Belinda Bauer och jag gillar den. Det är en lite annorlunda deckare där det saknas både poliser och lik, stället är det en berättelse om en pojke som gräver, en uttråkad seriemördare och hur ett försvunnet barn kan påverka en familj i generationer. Både språket och översättningen är bra och jag är helt klart sugen på att läsa mer av Belinda Bauer.
 
Mörk jord är även min återkomst till läsningen efter ögonoperationen som jag fortfarande återhämtar mig från. Jag är väldigt glad för att jag slog till och köpte en Letto i våras eftersom det innebär att jag kan anpassa texten efter ögonens dagsform.

1 kommentar:

Lena sa...

Skall läsa Mörk jord under hösten. Skall bli spännande!