tisdag 29 maj 2012

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar impulsköpte jag för ett tag sedan på mataffären tillsammans med en annan bok eftersom jag led av abstinens över att vara utan något att läsa. Vid sådana tillfällen brukar det kunna passa bra med lite lättsam chick-lit för att komma igång med läsningen. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar är precis en sådan lättläst bok som man mår bra av eftersom man vet att allt kommer att sluta lyckligt.

Rachel är 39 år och har en framgångsrik karriär inom reklambranschen när hon plötsligt blir av med jobbet, pojkvännen och lägenheten i London. I samma veva får Rachel veta att hon ärvt sin mosters tillgångar, ett hus på landet och ett hundstall för övergivna hundar. När hon först kommer till gården så känner hon sig obekväm och längtar tillbaka till sitt gamla liv i London, men efter ett tag så börjar hon känna sig allt mer hemma och börjar engagera sig i övergivna hundarna. Rachel lär även känna den sexiga veterinären George, Megan som är alltiallo och en rad volontärer som hjälper till med att få verksamheten att fungera.

Det är lättsam läsning som flyter på utan något större motstånd och man får en trevlig stund under tiden där det hela tiden finns en känsla av att kommer att ordna sig i slutändan. Språket flyter på och översättning känns helt ok. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar rekommenderas som avkoppling i hängmattan eller på stranden under lata sommardagar.

2 kommentarer:

Kakan sa...

Låna tack! Kram

Den läsande Kaninen sa...

Kakan, du får gärna ta över den