fredag 12 oktober 2012

Bokbloggsjerka 12-15 oktober

Den här veckans Bokbloggsjerka består av två snabba frågor

Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?

Mo Yan är säkert en utmärkt författare som förtjänar priset och jag planer att läsa någon av hans böcker när jag kommer fram i bibliotekskön. Däremot så hade jag hoppats på att en kvinnlig pristagare i år.

I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?

Kombinationen av att vara en flitig låntagare på biblioteket, att jag köper relativt få böcker och att jag inte får recensionböcker gör att högen med olästa böcker inte hinner växa sig så stor. Det finns cirka 20 olästa böcker hemms hos mig och som är uppdelade i olika underkategorier, biblioteksböcker, köpta böcker (samlade på ett hyllplan i hyllan i sovrummet) och de som av olika anledningar är insorterade bland övriga böcker (och lätt blir bortglömda).

6 kommentarer:

Vargnatts bokhylla sa...

Jag får inte heller recensionsböcker, tror det hjälper till att hålla stressen över de olästa böckerna borta för mig :).

Monika sa...

Jag har inte vågat börja be om recensionsexemplar än, just för att jag inte vill att högen ska växa ännu mer :)

C.R.M. Nilsson sa...

Jag hoppas verkligen på en kvinnlig pristagare nästa år. Det är omöjligt så att så få kvinnliga författare skulle ha haft betydelse för världslitteraturen.

Lena sa...

Ja en kvinnlig pristagare hade varit kul i år. Men man kan inte få allt:) Du har ju en alldeles lagom stor bokhög hos dig. Man borde absolut låna mer böcker på biblioteket istället för att dränka hemmet med böcker:))

Den läsande Kaninen sa...

Även om jag inte har så många olästa böcker hemma så lyckas jag ibland reservera så många böcker på biblioteket att jag blir stressad av det, särskilt när flera böcker med 2-veckorslån kommer på samma gång.

Ingerun sa...

Reservationer på bibblan kan stressa mig ibland också.