fredag 4 oktober 2013

Bokbloggsjerka 4 – 7 oktober

Det har än en gång blivit fredag och dags för veckans bokbloggsjerka

Berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!

Annika som har bokbloggsjerkan skriver att hon känner på sig att Hogwarts kommer att ligga i topp, och det kan nog ligga något i det. Själv skulle jag gärna besöka Hogwarts om det gick och provgå i trapporna som flyttar sig och prata lite med tavlorna.

Ett annat ställe som skulle vara intressant att besöka, men som inte heller finns på riktigt, är Eastvale där DCI Alan Banks bor och arbetar. Enligt vad som står i böckerna så kommer det en hel del turister dit, men det hjälper ju inte riktigt mig.

Ett ställe som faktiskt finns och som jag vill åka till är den sydfranska staden Carcasonne som förekommer i Kate Mosses böcker Labyrinten och Kryptan. Min önskan att åka dit har inte så mycket med böckerna att göra, det är det medeltida i staden som lockar mer.

12 kommentarer:

Anna sa...

Carcasonne lockar mig också, det verkar så vackert!

Sara Pepparkaka sa...

Medeltiden är en intressant period, och en orsak så god som någon att resa till ett ställe.

Sanna sa...

Carcasonne är ju också ett väldigt roligt brädspel, så jag har också funderat på att åka dit. Böckerna hade jag inte koll på!

Carro sa...

Haha ja Hogwarts hade varit något, dock inte för länge tror jag.. Strosa lite skulle räcka ;) Och Eastvale vore väl heller inte så dumt, skulle inte ha något emot att testa pubarna där.

Anonym sa...

Jag har inte läst böckerna du nämner (bortsett från Potter då förstås) men en medeltida fransk stad låter väldigt lockande :)

Anonym sa...

Ja Alan Banks och England vill jag också besöka..
Mia

Vargnatts bokhylla sa...

Hogwarts hade jag också gärna besökt :)

Zelly sa...

Ja Hogwarts skulle jag med vilja besöka :)Tänk att få vandra omkring där.

Ewa K sa...

Carcasonne, ja tack. Hogwarts är det väl ingen som skriver om efter Annikas kommentar :).

Monika sa...

England är aldrig fel :)

Diana sa...

Hogwarts! <3

Men jag håller med om Banks också. Som jag skrev i mitt svar så har alla brittiska deckare fått mig (ännu mer) sugen på att resa runt i England :)

bloggbohemen sa...

Carcasonne - absolut! Har sett lite bilder därifrån. Verkar vara en vacker liten stad.