fredag 22 december 2017

flätan

I Indien bor Smita, hon dalit och drömmer om ett bättre liv för sig och framförallt för dottern. Hennes högsta önskan är att dottern ska få gå i skolan och ska slippa från fattigdomen och förödmjukelsen som de är dömda till av samhället.

I Palermo, Italien arbetar Giulia i familjens perukateljé som gått i släkten i flera generationer. När hennes pappa är med om en allvarlig olycka blir det Giulia som tar över företaget, som visar sig ha stora ekonomiska bekymmer.

I Montreal, Kanada bor Sarah som är en ambitiös advokat, och ensamstående trebarnsmor, som inte låtit någonting stå i vägen för karriären. När hon är på väg att ta nästa steg på karriärstegen får hon veta att hon är allvarligt sjuk.

Flätan är en oerhört stark debutroman från den franska författaren Laetitia Colombani där tre kvinnors livsöden vävs samman till en stark historia om hopp, livsglädje, längtan och solidaritet. De tre kvinnorna som lever helt olika liv på olika kontinenter binds samman genom en fläta som har olika betydelse för dem. Det är en berättelse som jag sögs in i och läste i princip i ett sträck. Jag ser verkligen fram emot att läsa mer av Colombani framöver.

Inga kommentarer: