onsdag 16 maj 2018

Bokhandeln på Riverside Drive


Sedan Charlotte förlorade sin man för ett år sedan har hennes liv gått på tomgång och hon har stängt in sig själv. Dessutom är hon alldeles för ung för att vara en änka. När hon får det oväntade besked att hon har ärvt ett hus med en bokhandel av en moster som hon aldrig har träffat åker hon till London för att sälja huset i en snabb affär. Den konkursmässiga bokhandeln Riverside Bookshop med sin excentriska personal och det dåligt underhållna huset verkar vara bortom all räddning. Även om Charlotte inte har någon erfarenhet av driva en bokhandel kommer hon allt mer in i arbetet och trivs allt bättre med det. Det börjar även gå upp allt mer för Charlotte att det döljer sig en historia bakom att hon aldrig träffade sin moster.

Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck är en bok som poppat över lite överallt på sociala medier den senaste tiden och det verkar som att de flesta gillat den. Det är en mysig berättelse som ger en trevlig underhållning för stunden. Berättelsen är välskriven och har ett bra flyt. Min enda invändning är egentligen att själva intrigen är lite väl förutsägbar.

2 kommentarer:

Lena sa...

Den där boken har jag tänkt läsa snart. Den verkar jättemysig.

Annette sa...

Jag skall också läsa den snart. Kanske efter en tyngre bok, då kan det vara ok att läsa en förutsägbar bok som omväxling. Ha en fin helg!