torsdag 8 april 2021

Kaosvego

 

Ibland när jag tappar inspirationen i köket och bara lagar sådant som jag redan har lagat hur många gånger som helst, är det enda som hjälper är en ny kokbok. Den hör gången kom inspirationen i form av Kaosvego av Sara Ask och Lisa Bjärbo, en kokbok som Ordfrontförlag har varit så snälla och skickat. Även om jag äter all sorts mat (nästan i alla fall), så försöker jag att äta mer vegetariskt då det är bättre både för miljön och plånboken, plus att det är gott (i alla fall för det mesta). Tidigare när jag har ätit mer vegetariskt så har det bitvis känts som att det mest har varit olika varianter med rivna morötter och linser kokade i krossade tomater, något som jag har blivit lite less på. I Kaosvego har jag hittat flera recept där jag istället kan utforska haloumi och tofu som proteinkällor, något som jag inte har gjort tidigare. Jag har redan provlagat flera recept som varit goda och som jag kommer att göra igen (och ett recept som jag inte kommer att göra igen då det inte passade mig). Jag har även markerat många fler recept som jag kommer att prova den närmaste tiden. Det jag gillar med den här kokboken, och även den andra som jag har av Ask och Bjärbo, Megavego, är recepten är enkla och anpassade för vardagslivet.


Pepprig pastasås med aubergine

Palak tofu med mycket spenat

Pasta med svamp, tofu och ädelost

Linssoppa Margherita, en tomatbaserad soppa

2 kommentarer:

/carina sa...

Den här är jag väldigt nyfiken på!

Ina sa...

Allt ser gott ut. Verkar vara en mycket användbar kokbok.