fredag 22 mars 2013

Bokbloggsjerka 22 – 25 mars

Det är fredag, solen skiner, kölden biter och efter ett par veckors uppehåll så har det äntligen blivit dags för en ny bokbloggsjerka.

Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på?

Det känns som att det är ganska sällan som jag läser och inte tycker om hyllade böcker, det är nog vanligare att jag bär hem dem från biblioteket, bläddrar lite i dem och bär tillbaka dem olästa. Visserligen läste jag Jag är Zlatan förra året och tyckte inte att den var speciellt bra, vilket högst troligt beror på att mitt intresse för fotboll och Zlatan är tämligen obefintligt medan min beundran för David Lagercrantz är betydligt större. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann lyssnade jag på efter att ha hört att den skulle vara så bra och rolig, men den enda anledningen till att jag tog mig igenom boken var att jag hade den som ljudbok så att den kunde mala på medan jag jobbade.

När det gäller klassiker så finns det en hel rad med böcker som ska vara så bra, men som jag inte tar mig igenom eller blir uttråkad av, som t ex Dostojevskijs Brott och straff (kom 130 sidor), Cora Sandels trilogi om Alberte (läst del ett och två utan större engagemang och jag upp på del tre), Jane Austens Emma (tog många försök och en dos envishet för mig att ta mig igenom ljudboken) och det finns ett gäng böcker av systrarna Brontë i bokhyllan som jag inte tar mig igenom, även om Jane Eyre och Svindlande höjder blivit lästa.

13 kommentarer:

Lotten sa...

100 åringen var ojämn tyckte jag. Ibland så tyckte jag den var urtråkig, och ibland så gillade jag den (som skröna).

Det där med klassiker är knepigt. Jag kunde nog ha tagit upp sådana också, men det är längre sedan jag gav mig på dem;-)

[Anna] sa...

Klassiker är knepigt! :(

Anonym sa...

Hundraåringen gick inte hem här heller. Och jag ville ändå verkligen tycka om den.

Johanssonshenke sa...

Brott och straff gillar jag, men jag tycker bättre om Bröderna Karamazov. Zlatan har jag inte läst (än). Svindlande höjder var fin!

mimmimarie sa...

100-åringen var Ok och jag gillar både Alberte och Dostojevski, men Zlatan är jag inte ett dugg sugen på att läsa.

Lena sa...

Hundraåringen.... och Jag är Zlatan har jag tänkt försöka mig på. Ser att du inte tyckte om Brott och straff. Tänk så olika det kan vara. Jag läste den förra året och tyckte att den var fantastiskt bra.

Vargnatts bokhylla sa...

Jag är Zlatan är en bok jag nog aldrig ens kommer försöka mig på att läsa :)

Monika sa...

Hundraåringen... gillade jag inte alls, däremot tyckte jag riktigt mycket om Zlatan :) Brott och straff plågade jag mig igenom i gymnasiet. Nu i vuxen ålder tänker jag på den väldigt ofta och funderar på allvar att läsa om den :)

Anonym sa...

Jag gillade 100 åringen och Zlatan,,men klassiker kan vara sådär
Mia

23minuter sa...

Klassiker kan vara kluriga att ta sig igenom men det tycker jag är lite charmen med dem :) Vackert o tungt språk... men visst, även det kan bli lite för mycket ibland.

bloggbohemen sa...

Hundraåringen är ingen favorit hos mig heller. Då tyckte jag bättre om Zlatan. :)

Ewa K sa...

Har precis i dagarna inhandlat Emma på en loppis. Tänkte läsa i rent studiesyfte.
Ska bli spännande att se om jag håller ut och vad jag tycker. Gillar ju romance.

Once Upon a Time sa...

Virginia Woolfs "Mrs Dalloway" fick jag verkligen kämpa för att ta mig igenom. Jag läste den på gymnasiet och jag minns den som riktigt tung och utmanande, på ett mindre bra sätt.