onsdag 15 januari 2014

Hellre en shelfie än en selfie?

Ugglan och Boken lottar ut boken Bokhyllor av Alex Johnson, som jag är sugen på att vinna eftersom det är lite roligt att titta på andras bokhyllor. Även om jag är en boknörd och läser ganska mycket så har jag inte särskilt många bokhyllor och inte heller några mängder med böcker. Då utmaningen är att visa våra bokhyllor så kommer här mina.

Huvuddelen av böckerna står i två stycken Billybokhyllor (jubileumsutförande från när de fyllde 30 år med bokcitat och illustrationer) och där är böckerna sorterade efter tema och författare.
 
Jag har även en smalare Billyhylla med barnböcker längst ner (som systerdöttrarna kan låna när de är på besök), poesi, biografier och lite blandade faktaböcker (plus lite leksaker och de cd-skivor som jag fortfarande har framme). Fredskallan mår för övrigt mycket bättre sedan den flyttade från fönstret till ett mörkare ställe.

Inte en traditionell bokhylla, men väl ett sidobord i vardagsrummet där jag förvarar olästa böcker (och den trådlösa routern). Här råder ingen ordning alls.

I köket har jag ett hyllplan med kok- och bakböcker, här försöker jag hålla mig till regeln en in, en ut. Plus att jag ska laga minst ett recept ur varje kokbok. Det är numera ganska trångt på hyllplanet, plus att matlagningstidningarna bor på hyllplanet under.
 
För mer spektakulära bokhyllor på in på Bookshelf porn

4 kommentarer:

Ugglanoboken sa...

Mysigt!! Din kokbokshylla är min favorit!

Sanna sa...

Roligt! Jag har de flesta av mina bokhyllor kvar hemma i Sverige (bor i Bryssel nu) och å vad jag saknar dem ibland. Men det går ganska fort att bygga upp ett nytt bibliotek på ny ort också så jag kommer väl behöva ett helt godståg när jag ska flytta hem igen en dag.

Lena sa...

Kul att se andras bokhyllor.

Ina sa...

Just det, mysigt var ordet. Min favorit är det skönt osorterade bordet.