tisdag 25 juni 2013

Tematrio - Presenter

Den här veckans tematrio hos Lyran handlar om böcker som presenter. Berätta om tre bra bokpresenter du fått eller gett till någon!
Utvandrarna av Vilhelm Moberg - den nya vackra pocketutgåvan har jag både fått och gett bort (inte samma exemplar av böckerna). De kom ut så lägligt till min födelsedag i början av året, så jag önskade mig dem och fick dem. När mamma sedan började prata om att läsa om dem för första gången sedan tidiga tonåren, så köpte jag egna exemplar av böckerna till henne.

Sagan om den lilla, lilla gumman av Elsa Beskow - en bok som jag älskade som barn (och enligt uppgift reciterade jag den för alla vare sig de ville eller inte) och som blev en omedelbar favorit när jag gav ett exemplar till systerdottern A när hon fyllde två år.

Att föda ett barn av Kristina Sandsberg - som jag önskade mig i pocket, men fick som inbunden eftersom mamma ansåg att jag skulle tycka den var så bra att ville ha den inbunden. Hon hade rätt.

5 kommentarer:

Caroline - Bland Böcker sa...

Elsa Beskows böcker är ju så otroligt fina! Riktiga bra presenter :)

Monika sa...

Jag har precis lyckats ta reda på vad min favoritbok som liten hette. Det enda jag kom ihåg var att den handlade om två syskon som flög iväg på en gammal trädstam, som plötsligt blev till en drake. Resan till landet Längesen hette den och det är också en Elsa Beskow. När den väl kommer in i lager igen så ska jag köpa den till mitt syskonbarns barn trots att han fortfarande är för liten :)

Anonym sa...

Utvandrarna borde vara en bra present då jag tror många vill läsa den, eller åtminstone ha den i hyllan ;-)

Freja sa...

Hahaha, när jag var liten (och älskade katter lika mycket som jag gör nu som stor) tyckte jag så illa om "Den lilla, lilla gumman" eftersom hon schasade iväg katten i slutet. Elak tant tyckte jag...

Books ABC sa...

Nya pocketutgåvan av Utvandrarserien är verkligen vacker! Bra present!
Jag har gamla inbundna hemma, utan sina omslag, så de är inte lika kul...