söndag 19 augusti 2018

Tsarens dotter


Under det första världskriget förälskar sig officeren Dimitri och storfurstinnan Tatjana, tsar Nikolaj IIs näst äldsta dotter, i varandra och inleder en hemlig romans. Det är en tid då tsarenväldets tid är på väg att ta slut och det råder stora oroligheter i Ryssland. När tsarfamiljen har fängslats och skickats till Sibirien bestämmer sig Dimitri för att befria sin älskade.

2016 lämnar Kitty London hals över huvud när hon upptäcker att hennes man är otrogen. Hon tar sin tillflykt till den stuga i USA som hon nyligen har ärvt efter sin mormors far som aldrig hört talas om. Utanför stugan hittar hon ett smycke som är den första ledtråden till vem hennes släkting var och en djupt begraven familjehemlighet.

Tsarens dotter av Gill Paul är en roman som utspelar sig både i dåtid och i nutid och hoppar mellan de två perspektiven och gör att de båda historierna vävs samman. Det är en intressant teori som Paul leker med i boken, men jag tycker inte att utförandet är det bästa. Jag tycker att författaren till en början lyckas bättre med den nutida delen av berättelsen, men att även den tappar mot slutet.

Louise Bäckelin förlag skickade boken

Inga kommentarer: