tisdag 23 juli 2019

Den tysta patienten


Det verkar som att Alicia Berenson lever ett perfekt liv tillsammans med sin man i ett fint hus i ett av Londons finaste områden. En dag när Alicias man kommer hem avlossar hon fem skott i hans ansikte och säger efter det aldrig mer ett ord. Det faktum att Alicia vägrar att prata förvandlar familjetragedin till ett mysterium som fångar allmänheten fantasi. Theo Faber är en rättsmedicinsk psykoterapeut som under en lång tid väntat på att få ta sig an fallet. När han äntligen lyckas få Alicia som patient blir han allt mer besatt av henne och att få henne att prata.

Den tysta patienten av Alex Michaelides har marknadsförts som 2019 års stora thriller-hype och det tycker jag definitivt inte att den lever upp till. Jag tycker att det sätt som historien utvecklar sig på är allt för osannolikt och att upplösningen mest känns märklig. Det hela börjar dock lovande, men ju längre in i boken som jag kommer desto mer spårar det ur.

Modernista skickade boken

1 kommentar:

Anonym sa...

Läste ut boken idag och håller med dig om att den inte riktigt håller till slutet. Tycker författaren lurar läsaren lite också.