lördag 10 november 2012

Hundar, hus och hjärtats längtan

Sedan Juliets älskade man Ben dog oväntat så har hon isolerat sig i huset där hon sitter framför tvn hela dagarna och försöker följa råden i självhjälpsböcker för att komma över den värsta sorgen. När Juliets mamma Diane lyckas locka med henne ut på hundpromenader så händer det något och det dröjer inte länge förrän hon har ansvar för en hel rad hundar, katter och krukväxter i området. Juliet börjar även långsamt renovera huset tillsammans med hjälp av grannen Lorcan som bor tillsammans med den högljudda rockfamiljen Kelly. Juliets syster Louise däremot lever ett på ytan helt perfekt liv med man och barn, men det saknas värme och gemenskap i äktenskapet.
 
Ibland känns det bra att läsa böcker som är lite förutsägbara och där man vet att allt kommer att sluta lyckligt. Lucy Dillons andra bok på svenska, Hundar, hus och hjärtats längtan, är en sådan bok, precis som hennes förra bok Ensamma hjärtan och hemlösa hundar var. Berättelsen innehåller inga egentliga överraskningar, men den har en mysig känsla och är en av de bättre chick-lit böckerna som jag läst på länge.

1 kommentar:

Den läsande Kaninen sa...

Japp, den är min, men den är hos min syster för tillfället. Den andra boken av henne har jag för mig att den står i stugan