måndag 25 februari 2013

Tematrio - Sportlov

Den här veckan tematrio hos Lyran har sporttema då det är sportlovstider (även om det är en vecka kvar här uppe). Själv så tycker jag om att titta på sport när det är OS (synkroniserat simhopp är alltid fascinerande) och idrotter där de har skidor under fötterna (och har inga problem med att heja på norskar där det saknas framstående svenskar). Det var dock inte helt lätt komma tre böcker innehållande sport, men till slut fick jag ihop en lista, även om den bitvis blev lite krystad.

1. Anna Karenina av Lev Tolstoj – här finns en intensiv hästkapplöpningsscen (det räknas väl som en sport), som symboliserar Annas och Vronskijs redan på förhand dömda förhållande, där Vronskij rider sin häst så hårt att han bryter ryggen på den.

2. Harry Potter av J. K. Rowling – även om Quidditch inte finns i mugglarvärlden så är det ändå en sport och borde räknas tycker jag.

3. Ett år av magiskt löpande av Kenneth Gysing - en trevlig liten bok med krönikor av Kenneth Gysing som är redaktör på löpartidningen Runner’s World som är lättsamma och inspirerande även för dem som inte är löpare. När jag läste den så hade jag inte tagit ett frivilligt löpsteg på många år, men kom ändå på mig själv med att tänka att det kanske skulle vara roligt att vara med i en motionstävling.

4 kommentarer:

Monika sa...

Det stör mig lite att jag inte kom på quidditch.

Anonym sa...

Jag tänkte helt annorlunda faktiskt, helt ren träningsböcker.
Men Harry Potter så klart
Mia

bloggbohemen sa...

Anna Karenina - kul att en rysk klassiker passade in i sporttemat!

Lena sa...

Ser att flera tänkt på Harry Potter i denna trio.