måndag 24 juni 2013

Bortom varje rimligt tvivel

För tretton år sedan våldtas och mördas den femtonåriga Katrin brutalt och en läkare döms för mordet. Läkaren Stig Ahlin döps i media till Professor Död och alla är överrens om att han är den skyldige. När advokaten Sophia Weber blir ombedd att titta på domen för en eventuell resningsansökan så börjar hon tvivla på hans skuld i mordfrågan och hon tar sig an en av landets mest hatade män.
 
För ett tag sedan blev jag tipsad om Malin Persson Giolitos senaste deckare Bortom varje rimligt tvivel, som skulle vara något så ovanligt som en trovärdig deckare som inte spårar ur mot slutet (en kombination som tyvärr är alltför sällsynt inom deckargenren). Det är en av de mest välskrivna deckare som jag läst på länge och jag håller med om att det är en trovärdig historia som mycket väl skulle kunna hända i verkligheten. Mot slutet kom även ett pillekvitt, som är en blinkning till pappa Leif GW Persson.

1 kommentar:

Books ABC sa...

Är riktigt nyfiken på denna! Har läst hennes två tidigare och gillat mycket. Hennes andra (den första i serien om Sophia Weber, som jag inte minns vad den heter nu - Bara ett barn?) kändes väldigt verklighetstrogen.