fredag 6 juni 2014

Bokbloggsjerka 6 – 9 juni

Det har blivit fredag och dags för veckans bokbloggsjerka, och eftersom jag är ledig så har jag tagit mig en välbehövlig sovmorgon.

Om du skulle få möjlighet att intervjua någon av dina favoritförfattare, vem skulle du i så fall välja och vilka frågor skulle du ställa? (Du behöver inte skriva en lång lista med frågor utan några exempel är helt okej)

En författare som jag gärna skulle intervjua är Harry Martinson och fråga om hans liv där han gick från att bli såld på auktion till att ta sig i den fina litterära världen. Eftersom han varit död sedan 1977 så finns det vissa problem att få till intervjun.

En levande författare som jag gärna skulle träffa och intervjua är dansken Peter Høeg, vars böcker gjorde ett starkt intryck på mig under tonåren. Jag vet däremot inte riktigt vad jag vill fråga om.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Harry Martinson var en intressant författare som verkar ha varit med om den del. Hade verkligen varit intressant att höra honom berätta om det. :)

Anonym sa...

En bra idé att välja en författare med en sån fascinerande historia :)

Sanna sa...

Liitet problem... men i bokvärlden kan ju allt hända, så varför inte. Bra val, i vilket fall.

Bokdamen sa...

Intressanta författare att träffa. :)

Lotten sa...

Man måste ju kunna få drömma om vem man vill intervjua...

Monika sa...

Med tanke på frågans natur så tycker jag att man får välja precis vem som helst :)

Ewa K sa...

Jag valde också en författare som inte längre är i livet.

Mia Eggimann sa...

Ja men nu låtsas vi och då kan du intervjua även de bortgångna.
Visst vore det spännande.
Mia

Helena sa...

Såld på auktion, svårt att tänka sig att det var såpass nyligen.

Unknown sa...

Harry Martinsson hade varit väldigt intressant att få lyssna på.

Anna sa...

Jag tänkte på Harry Martinson och hans situation så sent som häromdagen. Har en släkting (som jag förstås aldrig träffat) som såldes till lägstbjudande på auktion någon gång i samma veva som Martinson. Det hade varit väldigt intressant att få veta mer om det.

Freja sa...

När jag funderade på författare och frågor jag ville ställa insåg jag att jag är mest fascinerad av dem som lyckas skapa spännande och ändå trovärdiga karaktärer, det blir jag imponerad av! Sen tror jag , precis som dig, att jag nog inte skulle vara så bra på att intervjua. Jag skulle hellre ta en fikaträff och sita och småprata och lyssna utan så många styrande frågor.