måndag 20 oktober 2014

Tematrio - Prisvinnare

Den här veckan har Lyran (till min glädje) tagit en paus från de grammatiska övningarna i tematrion och har istället ett prisvinnande tema med tanke på dagens presentation av nomineringarna till Augustpriset. Berätta om tre prisade böcker du läst eller har lust att läsa.

Expeditionen - min kärlekshistoria av Bea Uusma - vann fackboksklassen ifjol och och väckte ett intresse för Adrée-expeditionen hos mig som gjorde att jag till och med besökte museet i Gränna på semestern.

Aprilhäxan av Majgull Axelsson - vann den skönlitterära klassen 1997 och handlar om den gravt rörelsehindrade Desirée som har förmågan att kunna se genom andras ögon. 

Adjö, herr Muffin av Ulf Nilsson och Anna-Clara Tidholm - vann barnboksklassen 2002 och är en fantastisk bilderbok som berättar om döden på ett bra sätt för både barn och vuxna.

9 kommentarer:

Boklysten sa...

Expeditionen är den enda jag läst av de här tre.

Helena sa...

Läste ut Expeditionen igår, en fantastisk historia :)

Hanneles bokparadis sa...

Bra titlar!

Sanna sa...

Uusma ska jag läsa någon gång, det stod klart för mig när jag hörde hennes totalt bindgalna sommarprat i radion :)

Sara Pepparkaka sa...

Har inte läst någon av de här.

Lena sa...

Även jag har med dina två första. Aprilhäxan har jag läst och tyckte så mycket om. Uusmas bok vill jag så gärna läsa. Har hört så mycket gott om den.

Unknown sa...

Expeditionen har jag och sambon som högläsning just nu, bara de allra sista sidorna kvar nu! En fantastisk bok.

Freja sa...

Tvåan har jag läst och gillat, ettan skulle jag gärna läsa, men vet inte när jag ska hinna, så många andra böcker ligger redan och väntar på sin tur...

Anna sa...

Aprilhäxan finns med hos mig också :-)

Expeditionen hittar jag i min e-bok-app, men lyckas inte ladda ner den, otroligt frustrerande då jag så gärna vill läsa den!