tisdag 10 februari 2015

Vårlängtan - en enkät

Den senaste tiden har det cirkulerat en vårenkät som jag inte kommit mig för att svara på förrän nu. Tror att den först dök upp hos JohannasDeckarhörna.

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?
Även om det börjar på att vara ljusare på eftermiddagarna så längtar lite efter att få se solen fortfarande vara uppe när jag går hem från jobbet och mötas av solen när jag kommer in i lägenheten. Det är då man vet att mörkret ger vika på allvar.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok du som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?
Jag blir mindre och mindre peppad för bokrean för varje år, den har inte samma dragningskraft som förr.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Har du någon/några som du längtar extra mycket efter?
Jag längtar främst efter att få läsa Sara Lövestams nya Sanning med modifikation, Anna Lihammers andra deckare Än skyddar natten och att få fördjupa mig i det franska köket genom Julia Childs Det goda franska köket.

4. Finns det någon författare som du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?
Min gamla favorit Peter Høeg kom med en ny bok på danska ifjol som jag hoppas kommer på svenska snart eftersom min danska inte är vad den borde. Jag är även nyfiken på den där kärlekshistorien som David Lagercrantz lär ha skrivit klart med inte gett ut än.

5. Många tycker att det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?
Att handla kläder är bland det tråkigaste som finns, men jag skulle verkligen behöva ett par bekväma promenadskor som är snygga nog att passa till alla möjliga tillfällen och som är snyggare än de trasiga joggingskor som jag använde förra sommaren (och sommaren innan det, men då var de i alla fall hela).

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översätts till svenska?
Jag har dålig koll på debutanter överlag.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du väntat på ska komma i pocket?
Även om jag tycker om pocketformatet så läser jag allt mindre pocket, de har blivit utkonkurrerade av e-böckerna och jag har ingen koll på vilka böcker som kommer i pocket i vår.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker bäst om med vintern!

Som norrlänning så blir livet betydligt enklare om man är ganska positivt inställd till vintern. Efter den mörka och gråa hösten tycker jag om när vintern kommer med snö som gör det ljusare och fräschare ute. 

2 kommentarer:

Johannas deckarhörna sa...

Kul att läsa dina svar :)

Lena sa...

Det är absolut trevligare om vintern är vit och ljus än mörk och regnig som den ofta är här i Borås där jag bor. Tror att de mest snörika vintrar jag upplevt var de när jag var barn och vi bodde uppe i Umeå.