fredag 9 oktober 2015

Kvinnoalfabetet bokstaven H

Den här gången har enligt Os kvinnoalfabet kommit fram till bokstaven H.

1. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på H?
Jag är väldigt förtjust i den danska författaren Hanne-Vibeke Holst och har läst och uppskattat alla hennes romaner som finns på svenska.

2. Vilken prisvinnande kulturell kvinna med för- eller efternamn på H tycker du är väl värd sitt pris?
När Herta Müller tilldelades nobelpriset i litteratur för några år sedan så väcktes ett intresse för hennes författarskap hos mig och jag började läsa hennes böcker med stor förtjusning och tycker att hon är väl värd sitt pris.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på H som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.
En stor favorit hos mig är den brittiska komikern och skådespelerskan Miranda Hart, som mest är känd för sin otroligt roliga sit-com Miranda, en serie som fått mig att skratta mer är de flesta andra serier. Hon har även skrivit boken Is it just me? och synts bland annat i den mysiga serien Barnmorskan i East End där hon spelar Chummy.

4. Vilken kvinna med för- eller efternamn på H är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?

Här blev det svårt, jag får dra till med Hanna Hellquist, som jag visserligen redan upptäckt, men som är en person som det finns mer att upptäcka kring. Jag tycker att hon är fenomenal i Morgonpasset i P3, men har varit lite dålig på att läsa hennes krönikor i DN, så det är den sidan som jag får utforska mer.

4 kommentarer:

Monika sa...

Jag tycker jag känner igen namnet Miranda Hart och hon ser bekant ut när jag googlar henne. Jag tror jag måste ha sett TV-serien...

Bokdamen sa...

Herta Müller hamnade också bland mina svar. Hanne-Vibeke Holst har jag inte läst något av men hon står på läslistan. ;)

FrökenChristina sa...

Det var många jag inte kände igen hos dig. Holst bor dock i bokhyllan men är oläst. Kanske dags att börja där.

Mrs Calloway sa...

Miranda Hart är en favorit! Herta Müller är en viktig författare som jag också hade med