tisdag 23 augusti 2016

Veckoutmaning: Tipsa oss om din bästa prata-om-bok/låt/film/TV-serie!

Den här veckan ställer Kulturkollo en intressant fråga i veckoutmaningen;

Det finns ju böcker/låtar/filmer/TV-serier som passar så fantastiskt fint att prata om i en bokcirkel, runt fikabordet på jobbet eller med goda vänner och veckans utmaning är helt sonika att tipsa om en personlig favorit som passar bra att prata om. Vad är det som gör den så bra? Varför fyller den samtal i timmar?

För ett tag sedan bestämde jag mig för att prova Netflix och än så länge har jag i princip bara tittat på Gilmore Girls igen. Även om jag sett enstaka avsnitt de senaste åren så är det ganska många år sedan jag såg serien regelbundet. Att se om en serie som jag älskar flera år senare gör att jag ser den med lite andra ögon och det finns en del saker som tål att diskuteras. Jag har för tillfället kommit halvvägs in i den fjärde säsongen.

Förut tyckte jag att Rorys första pojkvän Dean var charmig, men nu tycker jag att hans svartsjuka känns olustig och kontrollerande. Det är inte charmigt när en kille försöker starta slagsmål med alla (Tristan och Jess) som visar det minsta intresse för henne.

Exakt när blev Rorys pappa Christopher serien hetaste kille? Jag vill minnas att jag förut tyckte att Tristan och Jess var snygga, men nu ser de mest unga ut. Det faktum att David Sutcliffe under seriens första säsonger var yngre jag är nu kan väl inte ha någonting med saken att göra?


Jag gillar fortfarande att Stars Hollow är ett ställe där alla får vara sig själva och accepteras för den de är, som när det kommer en ny brevbärare som lämnar alla brev hos fel personer och alla bara byter brev med varandra. Och min favorit Kirk som måste ha jobbat på alla arbetsplatser i hela stan och som bröt sig in hos Lorelai för att installera ett inbrottslarm.

4 kommentarer:

Anna sa...

Alltså, min familj älskar Gilmore Girls och jag har inte tittat. Borde verkligen. Tyvärr kan jag ju inte diskutera det minsta med dig :-) Hoppas det dyker upp någon som kan!

Anna sa...

Jag ser Gilmore Girls för första gången just nu och har kommit ungefär lika långt som du - är på S04E15. Fantastisk serie, jag förstår inte varför jag trodde att den inte var något för mig.

Monika sa...

Jag missade början av serien när den gick på TV, vilket alltid har stört mig. Har haft funderingar på att köpa hela boxen, men nu ska det ju komma en ny säsong så... Netflix har jag inte och på Viaplay finns den inte :(

enligt O sa...

Har också börjat titta nu och är snart klar med första säsongen. Förälskade mig i Lauren Graham när hon var med i Parenthood och var därför tvungen att titta. Gillar alla bokkopplingar!