måndag 6 februari 2017

Tematrio - Överraskande bra

Den här veckans tematrio hos Lyran handlar om böcker som är oväntat bra, de där böckerna som man plockar upp utan att ha några förväntningar och sedan inte kan lägga ifrån sig.
Kanske kan vi därför tipsa varandra om tre böcker som var överraskande bra!

Persepolis av Marjane Satrapi är en serieroman som jag lånade hem från biblioteket utan att veta något om den och blev helt uppslukad av berättelsen om en ung kvinnas uppväxt i Iran efter revolutionen 1979.

En av mina bästa källor till de överraskande bra böcker det senaste året har varit min prenumeration på Sekwas böcker, där har det kommit flera böcker som jag läst utan förväntningar och som varit väldigt bra. En av böckerna som överraskade mig mest var Istider av Fred Vargas, en deckare som jag föll handlöst för.


Tre önskningar var den tredje av Liane Moriartys böcker som jag läste och eftersom jag tyckt att de två tidigare böckerna, Öppnad i händelse av min död och Stora små lögner, varit så där så blev jag definitivt glatt överraskad av att boken om de färgstarka trillingarna Kettle är hennes hittills bästa bok.

10 kommentarer:

Maria sa...

Persepolis fick jag nu i vinter, ska läsas! Och Istider är jag också nyfiken på. Jag är inte jätteförtjust i Fred Vargas, men har hört att Istider ska vara mycket bra.

Boklysten sa...

Känner inte till någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

Helena sa...

Persepolis tyckte jag med om. Vargas trodde jag skulle vara något för mig, men jag hade helt fel märkte jag...

Mrs Calloway sa...

håller helt med dig om Sekwa. tänkte läsa Fred Vargas

Hanneles bokparadis sa...

Persepolis är fin

Mia Eggimann sa...

Fred Vargas har jag sett finns på bokrean, den första i serien. Bra tips.

Monika sa...

Fred Vargas har jag precis läst min första bok av och det kommer helt säkert att bli fler.

Robert W sa...

Liane Moriarty borde jag nog utforska.

Åsa sa...

Blev oxå positivt överraskad av Persepolis. Lite ovant för mig med serieformatet annars, men för den funkade det ju helt perfekt.

Lena sa...

Jag har också tyckt om en del böcker ur Sekwas utgivning.