söndag 9 september 2012

Findus flyttar ut

Findus flyttar ut är den tionde boken om den specielle gubben Pettson och katten Findus och det är en efterlängtad återkomst eftersom det är elva år sedan den förra boken kom. Även om jag ändå hade sett till att låna hem Findus flyttar ut så känns det ännu roligare när det finns en treårig systerdotter i närheten (som kanske får ett hårt paket till jul av sin moster).

Findus har fått en egen säng med studs i som han tycker att det är väldigt roligt att hoppa i. Pettson tycker däremot att är mindre roligt att bli väckt av en hoppande katt klockan fyra varje morgon. Lösningen blir att de bygger ett eget rum åt Findus i det gamla utedasset ute på gården där Findus kan hoppa så mycket han vill. Det blir inte riktigt som de tänkt sig, Pettson tycker att det blir väldigt tyst och tomt i huset. Findus tycker att det blir lite läskigt ute i sitt hus och är rädd för att rävarna ska ta honom (de mest ute på onsdagar) och snubbeltrådarna fungerar så där eftersom det finns möss som bara lever på just snubbeltrådar.

Det mesta är sig likt hos Pettson och Findus och den här boken är kanske inte den bästa, men den är bra och det är trevligt att få kliva in i en bekant och mysig miljö igen. Att jag inte är den enda som charmats av detta radarpars återkomst visar sig då Findus flyttar ut gått in på DNs boklista den här helgen.

Inga kommentarer: