söndag 23 september 2012

När gud var en kanin

När man har en blogg som heter Den läsande kaninen är det svårt att motstå en bok som heter När gud var en kanin, särskilt när den får bra omdömen (enligt omslaget har den bland annat fått 5 morötter av New York Times).
 
När gud var en kanin är en charmig uppväxtskildring som utspelar i England från 1968 och framåt. I centrum står Elly som berättar om sin familj från sin födelse och framåt. Här finns även Ellys äldre bror Joe, fastern Nancy, föräldrarna som öppnar ett Bed&Breakfast vid kusten som gör att familjen utökas med de fasta gästerna Arthur och Ginger. Här finns även vännerna Jenny Penny och Charlie, och kaninen Gud. Det är en berättelse om hemligheter, familjeband, vänskap, triumfer, tragedier, att växa upp och allt annat som hör livet till.
 
När gud var en kanin är en väldigt bra och charmig bok som jag försvann in i och inte ville lägga ifrån mig. Att det här är Sarah Winmans debut lovar gott inför framtiden och jag ser redan fram emot att läsa mer av henne. När gud var en kanin är en bok jag vill rekommendera till alla som vill läsa en underbar bok som gör sig extra bra med en kanna te till hands.

Inga kommentarer: