måndag 8 april 2013

Tematrio - Fortfarande oläst

Den här veckans Tematrio hos Lyran handlar om författare som man är nyfiken på, men som inte blivit lästa;

Den här tematrion om olästa författare är mer än ett år gammal. Hur många som blivit lästa? Hmmmm 0. Tänka att det ibland ska vara så svårt att få till det. Berätta om tre författare ni ännu inte läst, men har lust att läsa!
Aleksandr Sergejevitj Pusjkin – den ryske författaren som i Ryssland räknas som den främste av poeter och som ingår i den ryska allmänbildningen. Pusjkin har till och med fått en stad uppkallad efter sig, 1937 döptes Tsarskoje Selo (Tsarens by) namn till Pusjkin. Jag har lånat hem en av Pusjkins böcker, men eftersom det visade vara en diktroman med väldigt många noter så lämnade jag tillbaka den oläst, men någon gång ska jag läsa honom.

Ivar Lo-Johansson – när jag i helgen var på jakt efter böcker av Harry Martinson så hade de en ett helt hyllplan med bara böcker av Ivar Lo-Johansson och fick ett starkt och plötsligt behov av att bekanta mig med hans den store proletärförfattaren. Det fanns dock så många böcker att jag inte visste vilken jag skulle börja med, så jag köpte ingen.

Virginia Woolf – det känns som att jag borde läsa Virginia Woolf och att jag borde tycka om hennes böcker. Än så länge har tanken stannat där, men någon gång i framtiden tänker jag ta tag i läsplanerna och ge mig på någon av hennes böcker.

4 kommentarer:

Maria sa...

Också nyfiken på Woolf. Läste Pusjkin för massa år sedan, men jag minns faktiskt inte vad jag tyckte. Samma sak med Ivar Lo-Johansson, borde nog läsa om honom och se vad jag tycker i dag.

Monika sa...

De två senare vet jag att vi läste i gymnasiet, den första känner jag inte alls till.

Lena sa...

Läste Ivar Lo-Johansson när jag var ung. Woolf är jag sugen på att läsa.

Freja sa...

När jag var yngre var jag mycket duktigare på att läsa "klassiker" och böcker som hade några år på nacken. Numer läser jag i princip bara samtida...