måndag 27 januari 2014

Tematrio - England

Den här veckan handlar Lyrans tematrio om England och veckans utmaning är

Berätta om tre bra romaner/författare från England.
Peter Robinson är nog den författare som jag läst flest böcker av oavsätt genre, hittills har det blivit 21 böcker om DCI Alan Banks, ett par novellsamlingar och ett par fristående romaner. Då har jag ändå en novellsamling oläst.

När det gäller engelska klassiker så är min favorit Jane Austen, och då framförallt böckerna Stolthet och Fördom och Förnuft och känsla, två böcker som jag läst mer än en gång och det märks inte att de har 200 år på nacken.

Jag vet att Kate Morton är från Australien och inte England, men jag smyger in henne här ändå (jag blev trots allt förvånad när jag upptäckte att hon inte var engelska) då hennes böcker är bland de mest engelska jag läst. Bästa böckerna tycker jag nog är I det förflutna och En välbevarad hemlighet.

4 kommentarer:

Monika sa...

Två böcker har jag läst av Peter Robinson och nu tror jag inte att det blir fler. Vi var inte alls kompatibla, DCI Alan Banks och jag.

Lena sa...

Har nog bara läst en bok av Robinson. de andra två har jag inte läst alls!

Helena sa...

Austen är liksom sinnebilden för engelskt lantliv. Inte för att hon fick komma med på min lista för det...

Boklysten sa...

Av någon anledning är jag inte så förtjust i Austen. Kate Morton har jag läst en bok av, I det förflutna, och den var OK