fredag 26 september 2014

Bokbloggsjerka 26 – 29 september

Då var ännu en vecka till ända (den här gången med minusgrader och den första snön) och det har blivit dags för veckans bokbloggsjerka.

Vilken är den längsta bokserien du har läst och upplever du att skrivandet förändrades (antingen till det bättre eller sämre) längs vägen? (Du som inte läser bokserier kan i stället svara på om du har märkt att någon av de författare du har följt längst har ändrat sitt skrivsätt och om du tycker att förändringen är positiv eller negativ)


Den i särklass längsta bokserien som jag läser är Peter Robinsons deckare om DCI Alan Banks, där har jag läst alla 22 delarna. Det är en serie som jag gillar och vid det här laget känns det som att träffa gamla goda vänner när jag läser böckerna. Däremot tycker jag inte att alla böcker håller samma kvalitet, det finns helt klart toppar och dalar bland dem. Sämst tyckte jag nog om böckerna där huvudkaraktärerna hade en förmåga att tänkta tillbaka på barndomsminnen medan de förhörde folk. Eftersom Banks börjar närma sig pensionsåldern så kanske det inte blir så många fler delar, även om de i böckerna skämtar om att de nog handgripligen får bära ut honom den dag det är dags för pension.

När jag gick på mellanstadiet så läste jag och en kompis hela Sagan om Isfolket en sommar och med sina 47 delar så är det den längsta serie som jag har läst och jag tror inte heller att jag kommer att läsa någon som är längre. Som jag minns det så var de första böckerna bra, men någonstans vid bok 40 började jag ledsna och läste de sista delarna bara för det kändes dumt att ge upp så nära slutet. Jag har aldrig läst om böckerna och kommer aldrig att göra det heller. 

15 kommentarer:

Anonym sa...

47 delar blir nog svårt att slå ;)

Monika sa...

Sagan om Isfolket läste min kompis på 80-talet. Jag gav mig aldrig på den, något som jag ångrar lite nu.

Sara Pepparkaka sa...

Jag har inte läst alla Isfolksböckerna. Men kanske hälften..

Madde sa...

Sagan om isfolket läste jag aldrig men vet många som gjorde det. Nu känner jag att jag inte ha tid att börja en sådan lång serie. Trevlig helg!

Sanna sa...

47 böcker är... många. Misstänkt många. Har författaren verkligen goda idéer nog för att hålla ångan uppe ända i mål?

Hanneles bokparadis sa...

hela 47 delar! impad

Mia Eggimann sa...

Nej men oj, Peter Robinson glömde jag. Jag får skylla på att det är fredag.

Boklysten sa...

Ouch, 47 delar! Skulle jag aldrig orka.

Bokhuset sa...

Älskade Sagan om Isfolket som yngre, så det är ju min längsta serie. Men jag har redan gjort ett nostalgi-inlägg om den serien, så jag valde att skriva om Johan Theorin istället. :-)

Unknown sa...

Jag och mamma prenumererade på Sagan om Isfolket när jag var tonåring =) jag kom till del 37 sedan tappade jag intresset.

Lena sa...

Kan nog vara svårt att hålla exakt lika hög kvalitet på alla böcker i en lång serie. Beundrar författare som klarar det. Sagan om Isfolket har jag tänkt att läsa flera gånger, men ännu har det inte blivit av.

Vargnatts bokhylla sa...

Sagan om Isfolket är en favorit hos mig och den har blivit omläst några gånger :)

Lotten sa...

Då tog vi samma serie :-)

Helena sa...

Har bara läst någon enstaka Sagan om isfolket, fastnade aldrig. Ganska otroligt att man kan skriva en så lång serie.

Freja sa...

Alan Banks gillar jag med!