måndag 27 oktober 2014

Tematrio - Höstrysligheter

Den här veckan uppmärksammar Lyran Halloween med ett lite läskigare tema, vilket kan bli lite knepigt eftersom jag dels inte läser så många läskiga böcker, och dels inte är särskilt lättskrämd. Berätta om tre skrämmande bra texter! 

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist – den starka debuten av Sveriges egna skräckkung och som bitvis är riktigt läskig.


Sandmannen av Lars Kepler – kanske inte den läskigaste boken, men sträckläsningen till lite för sent på kvällen gav mig seriemördardrömmar (det finns trevligare drömmar).

Dracula av Bram Stoker - är den första vampyrromanen och även om den var läskig och banbrytande när den kom, så tycker jag att den nu mest är ett intressant tidsdokument, Ett tips är att lyssna på den som ljudbok inläst av Gerhard Hoberstorfer, som verkligen väcker boken till liv,

12 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Låt den rätte komma in får jag nog ta och läsa.

Helena sa...

Låt den rätte komma in var självskriven för min trio tills jag kom på att den var med förra året. Läser inte mycket skräck...

Unknown sa...

Tre mycket bra titlar här, alla tre skrämmande om än på olika sätt.

Boklysten sa...

Dracula väntar på omläsning i bokhyllan hos mig och jag hade den i min trio också.

Mrs Calloway sa...

läser inte heller mycket skräck, Ajvide Lindqvist har jag faktiskt läst och även Dracula för länge sedan

Hanneles bokparadis sa...

Bra titlar.

Sanna sa...

Dracula är jättefin, jag älskar den boken! Möjligen utom de väldigt gammeldags könsrollerna.

Anonym sa...

Sandmannen tänkte jag också på :)

Lena sa...

Dracula är ju en riktig klassiker. Keplers tre första böcker har jag men de står fortfarande olästa. Lindqvist har jag hört mycket positivt om, men har inte testat att läsa honom ännu.

Maria sa...

Låt den rätte komma in är riktigt bra. Emellanåt riktigt läskig (scenen med katterna, brrrr-r). Dracula gillar jag också. Men jag har bara läst den på engelska, får se vad jag tycker om översättningen.

Åsa sa...

Tyckte väldigt bra om; "Låt den rätte komma in". :)

Freja sa...

Kepler har jag läst, annars brukar jag inte läsa så mycket skräck, för jag sover så dåligt efteråt...