Le Bakbok är den
franske bagaren Sébastien Boudets andra bok och i likhet med den första boken, Den franske bagaren, så är det här mer
än bara en bakbok. Utöver recepten så får vi ta del av Sébastiens filosofi om
råvaror, hur de produceras och används och det finns även ett kapitel som
bakkemi. I boken finns recept på söta bröd och kakor, bakverk och desserter,
lördagsgodis, matbröd och söndagsfrukost. Det som är gemensamt för recepten är
att de tar tid att göra, ofta två dagar, och att allt görs från grunden. Jag
tycker om att alla recept är graderade på en skala från 1-3 beroende på
svårighetsgrad, vilket gör att det är lättare avgöra om det är ett recept jag
kan klara av att baka. Jag tvivlar dock på att jag kommer att göra särskilt
många av recepten, men det är en trevlig och inspirerande bok att ha hemma i
bokhyllan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar