fredag 27 februari 2015

Bokbloggsjerka 27 feb – 2 mars

Det ha åter blivit dags att göra veckans bokbloggsjerka efter att jag har pausat från den i några veckor.

Den mest uppenbara frågan borde väl egentligen handla om bokrean, men i stället väljer jag att fråga dig om du har läst en bokserie som du slutade tycka om under resans gång och varför? Om du inte läser serier kan du väl i stället berätta om vilken bok som har haft det perfekta slutet (utan att lämna ut för många detaljer förstås). Naturligtvis finns det ingenting som stoppar dig från att besvara båda frågorna om du vill.

De flesta långa serier som jag läst är deckarserier där samma karaktärer figurerar i bok efter bok och där har jag gett upp på några serier, bland annat för att jag börjat lessna lite på deckare överlag. De senaste åren har jag slutat läsa både Anna Janssons och Mari Jungstedts serier, och framöver ligger Lars Keplers böcker pyrt till. Vill även minnas att jag för många, många år sedan de sista böckerna i Sagan om Isfolket på ren vilja då jag inte ville ge upp efter 40 delar när det bara var 7 kvar.


När det gäller perfekta slut på böcker så är det så olika, ett slut kan passa bra i en bok med vara helt fel i en annan bok.

8 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

wow, du ska läsa alla 40, såg en gång hela serien på loppis!

Monika sa...

Anna Janssons tänkte jag nog sluta läsa efter jag är klar med de delar jag redan har :)

Ewa K sa...

Jag tröttnar lätt på för långa serier. Gillar trilogier.

Boklysten sa...

Jag brukar inte orka med serier som är längre än trilogier eller kvartetter.

Vargnatts bokhylla sa...

Anna Janssons och Mari Jungstedts är sådana jag inte orkar börja på ens

Lena sa...

Än har jag inte tröttnat på Anna Janssons och Marie Jungstedts böcker. Men man vet aldrig. Sagan om isfolket har jag många gånger tänkt läsa, men än har det inte blivit av.

Lotten sa...

Anna Janssons serie har jag svårt att sluta med, och på sätt och vis tycker jag några av de senare böckerna är bättre.

Åsa sa...

Föredrar nog numera kortare bokserier som trilogier. En sådan mastodontserie som sagan om isfolket skulle jag absolut inte klara av att följa upp hela. Vilken prestation! :)