fredag 9 september 2016

Vem är du i Downton Abbey?

Idag drar Lyran igång en ny utmaning där man ska berätta vem man är i en TV-serie, en roman, en film eller något liknande. Först ut är den fantastiska serien Downton Abbey.

TV-serien Downton Abbey är otroligt populär bland bokbloggare och de flesta av oss har nog fantiserat om att leva i en annan tid. Men hör ni i så fall hemma upstairs or downstairs? Vill ni ägna er åt ränksmideri i tjänarstaben, eller välgörenhetsarbete i fina salonger? Hur hanterar ni ett samhälle i förändring? Kort sagt, vem är du i Downton Abbey?

Jag skulle i alla fall vilja vara lady Edith som är en ung kvinna som ser till att ta kontroll över sitt liv genom att tidigt lära sig köra bil, skaffar sig en yrkeskarriär som journalist och sedan ägare av en tidning som hon ärver efter sin fästman Michels Gregsons död. Även om hon har en hel del otur i kärlekslivet då hon först blir övergiven vid altaret av sin förste fästman Sir Anthony Strallan och sedan försvinner och dör näste fästman Michael Gregson när han är i Tyskland för att kunna skilja sig från sin första fru och lämnar henne gravid, så hittar hon till slut kärleken i Bertie Pelham. Hon vägrar även överge barnet som hon i egenskap av ogift kvinna tvingas föda i hemlighet.


Fast ibland har jag mest känt mig som Mr Molesley, som är fast i ett jobb där han inte får utnyttja sin fulla potential.

4 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Lady Edith är en av mina favoriter också! Gillar hennes tysta styrka som växer ju äldre hon blir.

Hanneles bokparadis sa...

lady Edith är speciell, jag tycker alla syskonen är starka.

Helena sa...

Poor Edith... :)
Men du har rätt, det fanns mycket som var starkt hos henne.

Sanna sa...

Ja, Edith är bästa karaktären! Stackars bortglömda mellanbarnet som blir karriärskvinna, bra val.