Jag
tycker generellt sett om att laga mat, men den senaste tiden så har jag saknat
inspiration och mest lagat samma gamla rätter. När jag såg att Maria Zihammou,
som skrivit en av mina mest använda och inspirerande kokböcker Fransk Bistro, skrivit en ny kokbok om
vardagsmat så blev jag genast intresserad och till min lycka var Semic vänliga
och skickade ett exemplar.
Ny vardagsmat – godare och enklare rätter för hela veckan
innehåller precis det som titeln utlovar, en samling med rätter från olika
delar av världen som är goda och enkla som passar bra som vardagsmat. Jag måste
säga att med boken kom även min inspiration tillbaka och jag har ägnat mycket
tid åt att bläddra fram och tillbaka i boken för att se vilka recept som jag
vill prova först. Än så länge har jag hunnit provlaga en handfull recept och en
lång lista på recept som jag vill laga. Jag tycker om att flera av recepten är
vegetariska och att de blandade med de andra recepten. Mina favoriter hittills har
varit receptet på helstekt kyckling med äpple och timjan som blev väldigt bra
och i det här receptet på pasta carbonara har jag hittat en snabb och enkel
rätt som det är bara att slänga ihop med några få ingredienser som jag nästan
alltid har hemma. Näst på tur bland recepten är harira, en marockansk soppa med
rotfrukter, linser, tomater och kikärtor som man antingen kan servera som den
är eller med grytbitar av lamm.
Semic
skickade boken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar