torsdag 1 december 2016

Gilmore Girls: A Year in the Life


I fredags släpptes äntligen de fyra nya avsnitten av Gilmore Girls, nio efter att serien tog slut, och jag har sett de cirka 90 minuter långa avsnitten där vi får följa Lorelai och Rory under ett år. Det var väldigt trevligt att vara tillbaka i Stars Hollow med alla dess karaktärer. Jag tycker finns några olika anledningar till att de nya avsnitten fungerar bra, dels för att det är skaparen Amy Sherman-Palladino som tillsammans med sin vapendragare (och make) Daniel Palladino skrivit och regisserat alla avsnitten, och dels för att nästan alla skådespelarna (och förvånansvärt många ser likadana ut) kommit tillbaka, även om en del bara är med en liten stund. Man har även lyckats få med Rorys morfar Richard på ett bra sätt, trots att skådepelaren Edward Hermann gick bort 2014.

Jag ska inte avslöja vad som händer för de som ännu inte hunnit se den, även om det i likhet med originalserien inte händer så mycket förutom livet som går sin gilla gång. Allt är som vanligt i Stars Hollow och det är trevligt att kunna återvända dit. Fast jag måste ändå nämna Stars Hollow – the musical, en musikal som endast kan sätta upp i en liten stad i Connecticut.

Dock kan det vara värt att notera att man bör ha sett originalserien för att kunna ta till sig Gilmore Girls: A Year in the Life. Finns bara att se på Netflix.

Inga kommentarer: