torsdag 20 juli 2017

Helgfrågan v. 29

Det är torsdag och dags för helgfrågan hos Mias bokhörna som idag ställer den här frågan,

Jag har en rejäl hög med böcker att blogga om, samt några ljudböcker och högen växer.
Vad gör ni när det blir så? Eller tillhör ni den ordentliga som bloggar om böckerna direkt. I så fall får ni gärna tipsa mig.

Det är lika olika hur jag gör när högen med lästa, obloggade böcker växer. Ibland bloggar jag om en bok direkt när jag har läst ut den, men ibland samlar jag på mig några böcker och bloggar om flera stycken på en gång (och sprider ut recensionerna med schemaläggning). Det beror mest på vilket flyt jag har i läsningen, när läsflytet är bra brukar jag satsa på att läsa istället för att skriva om boken på en gång. Då kan det vara bättre att spara skrivandet till en kväll då jag är trött och vill titta ikapp på (streamad) tv.

Bonusfråga: Läser du något bra nu?Just nu har jag precis läst ut Guy Delisles fascinerande seriealbum Pyongyang och håller på med den senaste delen i Peter Robinsons serie om DCI Banks, Sleeping in the ground, som tagit tid beroende på trötthet snarare än att den är dålig.

Ikväll kommer jag att tillsammans med resten av Östersund och Jämtland hålla tummarna när vårat fotbollslag ÖFK möter Galatasaray i Istanbul i kvalet till Europa League. 

10 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Peter Robinson är riktigt nice, gillar hans böcker.

Sara sa...

Det var ett bra tag sen jag läste Robinson och den andra boken var okänd för mig.

Klimakteriehäxan sa...

Östersund - vilken skräll! Slår en hel del i bokväg!

Monika sa...

Det är så typiskt. Igår när jag för en gångs skull ville se en fotbollsmatch så har vi inte kanalen den visas på. Jag blev mäkta besviken på det, det hade varit obetalbart att se mitt "hatobjekt" Galatasaray få stryk :)

[Anna] sa...

Jag tror också det är klokt att recensera när man är lite trött och vill se serier(jag ser nästan alltid serier samtidigt som jag skriver recensioner) och att man fokuserar på att läsa när det flowet är på :)

Ewa K sa...

Smart att schemalägga inlägg. Det borde jag också göra lite oftare. Undrar om jag någonsin blir så effektiv.

Madde sa...

Ska försöka bli bättre att recensera böcker direkt efter jag läst klart men i bland vill man ju bara läsa!

Lottens bokblogg sa...

Åh - jag brukar ju läsa Robinson direkt när de kommer!

Mrs Calloway sa...

när läsningen flyter väldigt bra får bloggandet vänta. men inte länge

Åsa sa...

Låter klokt att skippa skrivandet när läsandet är på topp. :)