torsdag 17 augusti 2017

Helgfrågan v.33

Det är äntligen torsdag och det betyder att det blivit dags för helgfrågan hos Mias bokhörna,

Vad tycker du om ljudböcker?
Jag har provat att lyssna på ljudböcker och hade en period då jag lyssnade på ganska många, men det höll inte i sig så länge. Det passar helt enkelt inte mig att lyssna på böcker, bland annat för att jag har en tendens att tappa koncentrationen och tappar bort mig i handlingen. En gång hamnade skivorna i fel ordning när jag förde över dem till mobilen och märkte det inte förrän efter ett par timmars ytterligare lyssnande. Förutom att jag tappar bort mig, så tyckte jag att det var svårt att hitta kombinationen av en bra bok med en bra uppläsare. Jag håller mig till att läsa böckerna i framtiden.

Bonusfråga: Vad jobbar du med?

Just nu har jag en visstidsanställning som handläggare på en statlig myndighet, men den 1 oktober börjar jag en tillsvidareanställning som handläggare på en annan statlig myndighet. 

14 kommentarer:

[Anna] sa...

jag tycker det är svårt att komma in i ljudböcker så jag tror jag behöver träna genom att lyssna på böcker som är en del i en serie jag är insatt i. Då kanske mina tankar inte flyger iväg lika mycket heller.

Mia Eggimann sa...

Jag tror man får ha en app de där med 17 olika skivor är bökigt.

Evelina Nilsson sa...

De gånger jag har testat ljudböcker så har jag tappat koncentrationen och intresset efter ett tag, jag tycker ofta de läser för långsamt :)

Cissi sa...

Jag orkade sällan med att lyssna när det byggde på CD-skivor. Det blev ofta fel och krånglade. Nu kör jag Storytel som har ett mycket stort utbud. Men det bästa är ju att man väljer bokform efter vad som passar en själv.

Bokdamen sa...

Spännande med nytt jobb.

Madde sa...

Nu finns det så många tjänster för ljudböcker i mobilen så man slipper hålla på med massor av skivor!

Boklysten sa...

Jag tappar koncentrationen efter ca 30 sekunder så ljudböcker funkar inte för mig.

Hanneles bokparadis sa...

jag trivs med att se texten

Monika sa...

Att lyssna på böcker som ligger på skivor är inte aktuellt, nu mer finns de ju som mp3:or så man bara laddar in dem i telefonen. Men rent generellt så hjälper inte det mot det där koncentrationsproblemet, som även jag har :)

Midnattsord sa...

Spännande med nytt jobb!

Ewa K sa...

Jag har några ljudböcker nedladdade i telefonen, men för mig funkar det inte att lyssna.

Mrs Calloway sa...

just det! det är bra bok och bra uppläsare som gäller. annars går det inte

Lottens bokblogg sa...

Tror också jag skulle ha svårt med vissa uppläsare.
Grattis till tillsvidareanställning! Jag var också handläggare på statlig myndighet förut... Med tanke på att du bor i Östersund (eller hur?) så blir jag ju lite nyfiken...

Sara Pepparkaka sa...

Trevligt att du får tillsvidareanställning!