torsdag 22 februari 2018

Olikhetsutmaningen: huvudroll och biroll

Den här veckans olikhetsutmaning hos enligt O handlar den här gången om det intressanta ordparet huvudroll och biroll

En väldigt trevlig och sympatisk huvudroll är Jónas i Audur Ava Ólafsdóttirs fina roman Ärr, han bestämmer sig för att ta livet av sig och eftersom han inte vill vara till besvär för sin dotter bestämmer han sig för att åka till det osäkraste land han kan hitta och ger sig själv sju dagar att lyckas.


Det finns många intressanta biroller inom litteratur, film och tv-serier, men en av mina absoluta favoriter är Kirk i Gilmore Girls, som är en väldigt sympatisk karaktär som alltid är på jakt efter nästa affärsidé (dessutom verkar han ha haft alla jobb som går att ha i Stars Hollow). 

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

har inte läst eller sett dessa.

enligt O sa...

Köpte Ärr på Sthlm Lit, men har ännu inte läst. Den ligger högt upp i läshögen, men e-böckerna spurtar förbi hela tiden.

Robert W sa...

Det låter som ett något komplicerat sätt att ta livet av sig. Eller kanske är det en lysande idé. Åka till ett riktigt osäkert område och utan fruktan se döden i vitögat.

FrökenChristina sa...

Kirk verkar vara en typ som gärna vill komma på en bra lösning. Det är kul när sådana karaktärer får utrymme. De finns ju överallt i verkligheten också.