måndag 4 juni 2018

Tematrio - Sommarböcker


Med tanke på den senaste tidens sommarväder handlar veckans tematrio hos Lyran om just sommar,
Den senaste veckan har det väl odiskutabelt varit sommar och temat denna vecka är helt enkelt berättelser som utspelar sig på sommaren. En extra guldstjärna får ni om ni dessutom berättar om böcker som har ordet sommar i titeln.Stål av Silvia Avallone utspelar sig under en sommar i den italienska industristaden Piombino och handlar om de två trettonåriga bästa vännerna Anna och Francesca och deras första steg ut i vuxenlivet.


En sax i hjärtat av Marie Bengts en svensk mysdeckare där sömmerskan Hanna Lönn åker Eneby i Småland för att ta hand om sin faster Lilly, som gjort illa foten, över sommaren. Sommaridyllen kommer dock att skakas om när en av medlemmarna i byns syjunta hittas död med en sax i hjärtat.

Gånglåt av Elin Olofsson handlar om den avdankade sångerskan Sonia ”Salida” Sallström som åter vänder hem till släktgården i Gärningsberg en sommar för att skriva sin självbiografi. Med sig har hon sin unga assistent Harpan och på gården finns även hennes syster Gun-Britt och systerdottern Jenny, som ska hjälpa till att skriva boken.

1 kommentar:

Mia Eggimann sa...

En sax i hjärtat måste jag läsa, tack för tipset.