tisdag 5 juni 2018

Veckoutmaning: Tre lättsmälta tack


Den här veckan laddar Kulturkollo för sommaren med sånt som är lite mer lättsmält och veckoutmaningen lyder:
Den här veckan vill jag be er om tips på tre lättsmälta saker. Det ska vara en att läsa, en att se och en att lyssna till. Det kan vara böcker, tv-serier och musik eller tidningar, tavlor och ljudböcker. Eller något helt annat. Tre vill jag ha i alla fall och gärna med motivering förstås.

Att läsa – när det är sommar, särskilt under semestern, vill jag gärna läsa lite lättsammare böcker. Det har blivit lite av en sommartradition att jag läser Peter Robinsons senaste deckare om DCI Alan Banks, mest för att han brukar släppa en ny bok mitt i sommaren.

Att se – för mig hör det verkligen sommaren till att se de senaste avsnitten av Morden i Midsumer, även om det dör väldigt många personer under märkliga omständigheter så är det mest mysigt.

Att lyssna till – jag lyssnar mest till samma musik året om och har inte fastnat för ljudböcker. Ett band som alltid fungerar, men som kanske passar lite extra bra på balkongen eller i solstolen är Suede.

3 kommentarer:

Helena (Kulturkollo) sa...

Det blir inte somrigare än Morden i Midsummer, det blir det inte... Och deckare är mina sommarkompisar också, men jag har ännu inte testat dessa.

FrökenChristina sa...

Robinson läste jag för några år sedan. Det är bra sommarläsning.

Boklysten sa...

Morden i Midsummer är ordentligt lättsamt, men man börjar ju undra om det inte börjarta slut på personer att ta kål på snart.