söndag 20 januari 2019

Ester Tagg och Den flygande holländaren


Ester Tagg har bott på Silverskedens barnhem sedan hon var liten och när hon om några dagar fyller tio år kommer hon att säljas till fabriken, som alla andra barn från barnhemmet gjorts före henne. Det enda som Ester har efter sina föräldrar är en halv skattkarta med en teckning av ett flygande skepp. När ett skepp som ser ut som det på teckningen kommer till Nödköping för att fylla på proviant bestämmer sig Ester för att smyga ombord på skeppet för att se om hon kan få veta mer om sina föräldrar.

Ester Tagg och Den flygande holländaren är en alldeles underbar berättelse om den modiga Ester som smyger ombord på ett piratskepp och beger sig ut på äventyr med ett gäng pirater. Det är en lagom spännande berättelse om ett riktigt äventyr och jag ser verkligen fram emot att läsa den andra boken om Ester Tagg som precis har kommit ut.

Egentligen hade mamma tagit med sig boken för att försöka få släktens nioåring att läsa den, men hon blev måttligt intresserad och ville inte läsa den. Jag däremot föll pladask för boken och det är inte illa att två av tre generationer gillar den.

Inga kommentarer: