fredag 29 mars 2019

Små eldar överallt


Det brinner i ett hus i det idylliska samhället Shaker Heights och Elena Richardson ser sitt hem brinna ner. Hon är också ganska säker på att det är den yngsta dottern Izzy som har tänt på. Frågan är när det började gå snett i den till synes så lyckliga familjen Richardson och när började Shaker Heights sjuda av konflikter. Var det när konstnären Mia Warren flyttade in med sin tonårsdotter Pearl eller när man hittade ett övergivet barn utanför en brandstation.

Små eldar överallt av Celeste Ng är en av vårens mest omtalade och hyllade böcker och det är den första av Ngs böcker som kommer ut på svenska. Det är en berättelse som jag tycker startar lite trögt att det är först efter cirka 150 sidor som den kommer igång och blir intressant. Det är en bra skriven berättelse, även om jag tycker att den har ett ganska amerikanskt perspektiv som jag har lite svårt att relatera till. Jag gillade ändå boken och tycker att den är läsvärd.

1 kommentar:

bloggbohemen sa...

Jag har börjat lyssna på den ett par gånger, men kommer liksom aldrig in i berättelsen. Kanske får den en tredje chans nu när jag vet att den är seg i starten.