fredag 7 juni 2019

Varje steg du tar


Joey har precis återvänt hem till Bristol i England efter att ha bott och arbetat utomlands i flera år. Med sig hem har hon en ny man och de bor tillfälligt hemma hos hennes bror och hans fru och har ett jobb som hon inte trivs på. En dag möter hon en av grannarna, en man som är dubbelt så gammal som henne själv och som är rektor på den lokala skolan. Dessutom är han väldigt snygg och Joey blir attraherad av honom på en gång och börjar spionera på honom. Det hon inte vet är att det även finns någon annan som har koll på henne.

Varje steg du tar är den senaste boken från den brittiska författaren Lisa Jewell, som med åren rört sig bort från chick-lit och till böcker som är mer år thriller/deckare-hållet. Det här är en thriller som börjar på ett lovande sätt, även om det är lite väl många karaktärer som ägnar sig åt att spana på varandra. Mot slutet spårar det dock ut lite väl mycket för min smak och det dyker upp allt mer långsökta kopplingar (varav en del var lätta att förutse).

1 kommentar:

Vargnatt sa...

Jag var inte helt förtjust i den boken jag har läst av henne, Och sen var hon borta. Alla andra verkar tokgilla den dock. Nu ska jag plocka upp den här, ska bli intressant att se hur den är!