onsdag 15 maj 2013

Fjärilseffekten

Den bok som jag nästan blev gladast över att hitta i den generösa bokpåsen som vi fick på bokresan var Karin Alvtegens nya roman Fjärilseffekten, som ändå tänkt läsa ganska snart.
 
Fjärilseffekten börjar med en olycka där en personbil oförklarligt krockar med ett tåg och elva personer dör. Sedan backar vi fem månader tillbaka i tiden och får följa tre personer och de händelser som leder fram till olyckan. Det är Bodil som fått veta att hon är döende och har lämnat sin man efter trettio års äktenskap för att hitta sig själv innan det är för sent. Det är Viktoria som verkar vara en lyckad person, men som sakta äts upp inifrån av sin perfektionism. Det är Andreas vars liv slås i spillror när han en dag råkar vara på fel plats vid fel tillfälle.
 
Jag har tidigare läst och gillat de flesta av hennes deckare, men tyckte att den förra romanen, En sannolik historia, inte höll hela vägen. Det känns som att Alvtegen har hittat romanformen med Fjärilseffekten, som är en bra, tänkvärd, välskriven och genomarbetad historia som tog tag i mig på första och släppte inte förrän sista sidan.

1 kommentar:

Monika sa...

Denna vill jag också läsa (läs: äga), men eftersom så otroligt många böcker flyttade hem till mig under bokrean så får det vänta med nya inköp. Någon gång så...