måndag 14 juli 2014

Tematrio - Franska romaner

Idag är det den 14 juli, vilket är (som alla vet) Frankrikes nationaldag och vad passar då bättre än att Lyran har ett franskt tema på veckans tematrio

Berätta om tre bra franska romaner!

Dagarna med farmor av Frédérique Deghelt är den enda franska bok som jag läst hittills i år, men den är å andra sidan desto bättre. Handlar om den unga journalisten Jade som inte accepterar att farmodern ska hamna på ålderdomshem, utan åker helt sonika och hämtar henne så att de kan bo tillsammans.

Madame Bovary av Gustave Flaubert är en klassisk berättelse om Emma Bovarys äktenskap med läsning av förkastliga romaner, shopping och upprepade otrohetsaffärer, där allt leder fram till det tragiska slutet. Romanen åtalades för osedlighet när den kom ut i Frankrike 1865.


Allt jag önskar mig av Grégoire Delacourt är en trevlig liten berättelse om när det inte blir som man trodde. När Jo, som driver en sybehörsaffär i Arras, blir övertalad att spela på lotto och lyckas vinna drömvinsten på 18547301 euro så borde hennes lycka vara gjord, men livet vill annorlunda.

5 kommentarer:

Boklysten sa...

Madame Bovary har jag läst, de två andra känner jag inte till...

Sara Pepparkaka sa...

"Madame Bovary" gillade jag inte alls..

Sanna sa...

Jag läste om Madame Bovary i våras, det var ett roligt återupptäckande och den var inte alls som jag mindes den. Den var mycket mer intressant nu än när jag läste den sist!

Helena sa...

Läser förskräckande få franska böcker så jag fick fuska vilt den här veckan :)

Freja sa...

Jag läser så lite franska böcker att jag nu letar efter tips, jag tackar för dina, den sista boken vill jag läsa!