måndag 29 september 2014

Tematrio - Possessiva pronomen

Lyran har den här veckan återgått till det grammatiska temat i tematrion och den här gången har turen kommit till possessiva pronomen. Berätta om tre bra böcker med possessiva pronomen i titlarna!

Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet) av Anneli Jordahl – handlar om Ellen Keys relation med Urban von Feilitzen och är en bok som står högt uppe på min att läsa-lista, men än så länge ligger biblioteksexet oläst här hemma (som tur är står ingen i kö, så det går bra att låna om den).

Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson – den fjärde och kanske bästa boken av en av mina absoluta favoritförfattare inom deckargenren. Jag är särskilt förtjust över att böckerna utspelar sig i norrland, plus att Rebecka Martinsson och Anna-Maria Mella är den mest sympatiska brottsutredarduon i svensk deckarlitteratur.


Låt mig ta din hand av Tove Alsterdal – en riktigt bra deckare som släpptes i slutet av sommaren och som utspelar sig både i stockholmsförorten Jakobsberg och Buenos Aires.

9 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Tove Alsterdal låter som ett tips för mig, bra trio.
Mia

Linda sa...

Det gick bättre för dig än för mig. Jag måste hitta fler böcker med dom pronomen i titlarna! Jag har inte läst något av dina 3.

Boklysten sa...

Åsa Larssons har jag läst och jag gillar också Rebecka Martinsson och Anna-Maria Mella.

Helena sa...

Åsa Larsson är himla bra! Men har svårt för att komma på titlar när de varken står i bokhyllan eller är omskrivna på bloggen. Önskar jag hade börjat blogga tidigare...

Hanneles bokparadis sa...

Den sista blev jag nyfiken på.

Sanna sa...

Anneli Jordahl är en intressant författare, den här har jag inte läst.

Maria sa...

Åsa Larsson är bra. Och Jordahls bok vill jag läsa, tyckte väldigt mycket om Augustenbad en sommar.

Unknown sa...

Åsa Larsson är en stor favorit här. Tove Alsterdah blir jag riktigt nyfiken på nu.

Freja sa...

Jag valde samma av Åsa Larsson, som norrlänning gillar jag deckare som utspelas här uppe!