onsdag 5 augusti 2015

Augusti-enkät

Det är alltid trevligt med en enkät emellanåt, särskilt när inspirationen inte flödar i sommarstiltjen. Nu har Johanna på Johannas Deckarhörna knåpat ihop en augusti-enkät, som jag så klart har svarat på.

1. De flesta är överens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)
Den har varit helt ok trots att min semester inte börjar förrän nästa fredag. Med en veckas solsemester inbokad så hoppas jag på att det kommer att bli många böcker lästa i slutet av sommaren.

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya)!
Nu i augusti så måste jag läsa Peter Høegs senaste Effekten av Susan, David Lagercrantz fjärde bok i Millennium-serien, Det som inte dödar oss, och Peter Robinsons No cure for love, som är en väldigt tidig bok nu ges ut igen.

3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du mest efter?
Se föregående svar, plus Belinda Bauers Det slutna ögat

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa ”delikatesser”. Vilket väljer du helst?
Jag föredrar kräftor (trots att jag är norrlänning)

5. Vilken är den bästa boken du har läst i sommar?
Hmm, svår fråga. Det får nu bli Tre koppar choklad av Care Santos

6. Finns det någon för dig ny författare du är sugen på att läsa i höst?
Nja, det är mest gamla bekanta som lockar, men jag är nyfiken på att stifta bekantskap med bland andra Karin Aspenström och Laurie Penny

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?
Ett minne är när jag och några kompisar läste alla 47 delarna av Sagan om Isfolket under slutet av fjärde klass och sommarlovet som följde. Jag har inte läst någon om av delarna efter det och har inte heller läst några fler böcker av Margit Sandemo.

8. Semestern är kanske slut snart, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?
Min semester har inte börjar än, så jag har det roliga kvar (fast det har varit en väldigt lång sommar på jobbet). Sedan ska lyssna på Peter Høeg på Kulturhuset i september så det blir en extra minisemester.

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du hade planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?
Det är ganska lätt, de nyaste och intressantaste böckerna går alltid före i kön. Det gäller framförallt de recensionsex som jag bett om, de böckerna läser jag alltid och försöker skriva om så nära recensionsdagen som möjligt.

10. Till sist, vilken är hösten allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?
Peter Høegs Effekten av Susan, det är min favoritförfattare sedan tjugo år och det var fem år sedan hans förra bok


2 kommentarer:

Johannas deckarhörna sa...

Kul att du ville göra enkäten. Tre koppar choklad är en av sommarens bästa böcker för mig också :)

Lena sa...

Sagan om isfolket har jag velat läsa hur många år som helst. Hoppas att det blir av någon gång .)