tisdag 29 december 2015

Tematrio - Inför kommande år ...

Nu när det är jullov så är Lyran lite dagavill, vilket är helt försåtligt, så därför kommer tematrion den här veckan på en tisdag. Då det snart är nytt år så är veckans tema passande nog inför nästa år.
Berätta om tre böcker du vill läsa nästa år eller om tre andra "löften" eller föresatser!

En bok som legat oläst ganska länge här hemma är Donna Tartts Steglitsan, som det känns som att det är dags att tag i under 2016. Särskilt eftersom jag har vissa planer på att åka till Amsterdam i vår.

Även om jag läser böcker från lite olika delar av världen, så kommer de flesta böcker som jag läser från Sverige och England. Det vore roligt att få till en ännu större internationell bredd på läsningen, särskilt som stora delar av världen är underrepresenterade i min läsning, som Östeuropa, Asien, Afrika och Sydamerika.


Ett löfte som jag bli svårt att hålla är att bara läsa bra böcker och undvika de dåliga. Planen är i alla att hålla de sämre böckerna till ett minimum, detta gäller främst deckare som spårar ut alldeles för mycket på slutet och andra väldigt förutsägbara böcker.

8 kommentarer:

Boklysten sa...

Lycka till med Steglitsan, hoppas du gillar den. Jag tyckte den var ganska OK, men det fanns en bit där jag näsan la den åt sidan.

Sanna sa...

Fast ibland behöver en de dåliga böckerna också, dels som lättläst underhållning för stunden, dels som jämförelse så att de bra böckerna verkligen framstår som bra ;)

Hanneles bokparadis sa...

bra böcker, det låter toppen!

Mrs Calloway sa...

det är jättekul att läsa litteratur från Afrika och Asien och Östeuropa! lycka till!

Benita sa...

Jag vill också bara läsa bra böcker. :)

Lena sa...

Ja att läsa lite från jordens alla hörn vore ju roligt. Läser också mest svenska, engelska och amerikanska författare.

Sara Pepparkaka sa...

Det är svårt att veta på förhand om boken är bra eller ej, förstås.

Ugglanoboken sa...

Jag vill också läsa mer internationellt. Jag kan verkligen rekommendera Steglitsan, faktiskt min nummer 1 under det här året.