lördag 21 januari 2017

Bästautmaningen - Tegelsten

I den här veckans bästautmaningen frågar Lyran efter våran bästa tegelsten (böcker på mer än 500 sidor). Även om jag generellt föredrar tunna böcker så läser jag gärna tegelstenar emellanåt så händer det att jag drar mig för att läsa de allra tjockaste.

Jag har läst många bra tegelstenar genom åren, men en av dem som gripit tag om mig mest är Vredens druvor av John Steinbeck, som handlar om hur fattiga arbetare från Oklahoma söker lyckan i Kalifornien under 1930-talets depression i USA.

12 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Håller definitivt med dig.

Anna sa...

Vredens druva läste jag nyligen om och den är fantastiskt bra. Extra kul var det försåt att läsa den i Monterey och Salinas. Helt otroligt intressant att vistas i samma miljöer som karaktärerna.

Boklysten sa...

Vredens druvor är en av de böcker jag läst för väldigt länge sedan och som jag börjat känna att det vore dags för en omläsning av.

Monika sa...

Jag gillar tegelstenar, generellt sett, men de måste vara väldigt mycket bättre än tunna böcker :)

Johannas deckarhörna sa...

Tack för tips, måste läsa den någon gång :)

Åsa sa...

Vredens druvor var en mycket gripande bok (minns den så väl trots att det var väldigt länge sedan den lästes), en sån klassiker jag gärna vill läsa om. :)

Evelina Nilsson sa...

Jag är lite tudelad till Vredens druvor. Å enda sidan tycker jag den är väldigt intressant och hur den tar upp de sociala problemen i USA, men jag hade rätt svårt för hur den var skriven.

Sara Pepparkaka sa...

Vredens druvor läste jag pre-blogg, det kan väl ha varit i tonåren till och med, och jag kan nog inte säga att jag minns jättemycket.

Bokdamen sa...

Vredens druvor har jag tänkt läsa någon gång...

Lena sa...

Vredens druvor ligger i min varukorg på Adlibris färdig att klicka hem. Efter att jag läste Möss och människor förra månaden blev jag så sugen på att läsa mer av Steinbeck.

Robert W sa...

En klassiker som jag funderat på att läsa nån gång.

Midnattsord sa...

Jag gillar verkligen tegelstenar =) Vredens druvor har jag ännu inte läst men är nyfiken på den.